Δεκάδες άρθρα γύρω από την επιστήμη και την έρευνα

Είμαστε δημιουργήματα άλλων πολιτισμών

Ο πρώην αστροναύτης της NASA στο πρόγραμμα Απόλλων, Al Worden, ο οποίος έχει συμπληρώσει 75 περιστροφές γύρω από τη Σελήνη δήλωσε σε συνέντευξη ότι πιστεύει ότι είμαστε προϊόν κάποιου άλλους πολιτισμού που προϋπήρξε πριν από μας.

Σε ερώτηση εάν πιστεύει στην ύπαρξη εξωγήινων απάντησε:

«Είμαστε εξωγήινοι από μόνοι μας. Αυτό τουλάχιστον πιστεύω εγώ στο πως άρχισε ο πολιτισμός μας. Ένας εξωγήινος ήρθε με το διαστημόπλοιο του στη Γη και μας δημιούργησε. Εάν δεν πιστεύετε εμένα πηγαίνετε και κοιτάξτε τα βιβλία των αρχαίων Σουμέριων και δείτε τι λένε για εμάς», είπε.

 

Οι πρώτοι άνθρωποι απέφευγαν την αιμομιξία

Από τα πρώτα βήματά τους στη Γη οι ανατομικά σύγχρονοι άνθρωποι γνώριζαν ότι το σεξ μεταξύ στενών συγγενών δεν βγαίνει σε καλό. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης, η οποία για πρώτη φορά εξέτασε γενετικά τα μέλη μιας ομάδας ανθρώπων που έζησαν μαζί στο ίδιο μέρος την ίδια εποχή, 34.000 χρόνια πριν.

Διαβάστε περισσότερα: Οι πρώτοι άνθρωποι απέφευγαν την αιμομιξία

Η νέα γενιά υπολογιστών θα περιέχουν μαγική σκόνη

Ερευνητές από τη Μ. Βρετανία και τη Ρωσία έδειξαν επιτυχώς πως ένας τύπος «μαγικής σκόνης» που συνδυάζει φως και ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων και θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να ξεπεράσει τις δυνατότητες και των πιο ισχυρών υπερυπολογιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του University of Cambridge.

Διαβάστε περισσότερα: Η νέα γενιά υπολογιστών θα περιέχουν μαγική σκόνη

Μοριακό ρομπότ που μπορεί να κατασκευάσει μόρια

Επιστήμονες του University of Manchester δημιούργησαν το πρώτο «μοριακό ρομπότ», το οποίο είναι ικανό να πραγματοποιεί βασικές εργασίες, περιλαμβανομένης και της κατασκευής άλλων μορίων.

Τα μικροσκοπικά ρομπότ, μεγέθους ενός εκατομμυριοστού του χιλιοστού, μπορούν να προγραμματιστούν να κινούν και να κατασκευάζουν φορτία σε μοριακή κλίμακα, χρησιμοποιώντας έναν μικροσκοπικό ρομποτικό βραχίονα. Το κάθε ρομπότ είναι ικανό να χειρίζεται ένα μεμονωμένο μόριο, και αποτελείται από μόλις 150 άτομα άνθρακα, υδρογόνου, οξυγόνου και αζώτου.

Διαβάστε περισσότερα: Μοριακό ρομπότ που μπορεί να κατασκευάσει μόρια

Σοκ προκάλεσε στους επιστήμονες ο μακρύτερος κεραυνός

Οι επιστήμονες εντόπισαν κεραυνό με 321,1 χιλιόμετρα (199,5 μίλια) σε μήκος, περίπου όση είναι η απόσταση μεταξύ Αθήνας και Νάουσας (σε ευθεία γραμμή, 54 περίπου λεπτά πτήσης). Η αστραπή χτύπησε κατά μήκος του ουρανού πάνω από την Οκλαχόμα το 2007 και ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (ΠΜΟ) τον έχει αναγνωρίσει επίσημα ως το μεγαλύτερο ενιαίο κεραυνό που έχει καταγραφεί ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα: Σοκ προκάλεσε στους επιστήμονες ο μακρύτερος κεραυνός

Βάζουν μεζούρα στο Έβερεστ!

Το ακριβές υψόμετρο της αποκαλούμενης Στέγης του Κόσμου θα προσπαθήσει να διαπιστώσει νέα ερευνητική αποστολή που οργανώνει στο Εβερεστ η κυβέρνηση του Νεπάλ.

To όρος Έβερεστ βρίσκεται μεταξύ του Νεπάλ και του Θιβέτ, είναι το ψηλότερο βουνό της οροσειράς των Ιμαλαΐων και η κορυφή του το υψηλότερο σημείο της Γης πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αν και έχουν γίνει διάφορες μετρήσεις στο Εβερεστ εκείνη που θεωρείται ως εγκυρότερη είναι αυτή που έγινε από ινδική αποστολή το 1954 και έδειξε ότι η ψηλότερη κορυφή του όρους βρίσκεται σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα: Βάζουν μεζούρα στο Έβερεστ!

Β.Παπαζάχος: Μεγάλος κίνδυνος για την Χαλκιδική αν γίνει σεισμός λόγω των μεταλλείων

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε γιά άλλη μία φορά ο καθηγητής σεισμολογίας Βασίλης Παπαζάχος για τα μεταλλεία στην Χαλκιδική..Ανέφερε οτι οι τεχνητές λίμνες που κατασκευάζονται μετά το πέρας των εξορύξεων,βρίσκονται επάνω στο ρήγμα του σεισμού πού έγινε το 1932.

Ακόμη και να σταματήσουν οι εξορύξεις μετά από χρόνια αν και όταν γίνει σεισμός,τα τοξικά των τεχνιτών λιμνών θα σκορπίσουν στο περιβάλλον και θα δηλητηριάσουν την Χαλκιδική.

Διαβάστε περισσότερα: Β.Παπαζάχος: Μεγάλος κίνδυνος για την Χαλκιδική αν γίνει σεισμός λόγω των μεταλλείων

Το μηδέν μεγάλωσε και έγινε 500 ετών

Το μηδέν μόλις «χρεώθηκε» 500 χρόνια παρουσίας βάσει μιας νέας μελέτης  που πραγματοποίησαν επιστήμονες πάνω στο ινδικό  χειρόγραφο Bakhshali, ένα μαθηματικό έγγραφο γραμμένο σε φλοιό σημύδας, που βρισκόταν στην Οξφόρδη. Από τη μελέτη που βασίστηκε στη χρονολόγηση άνθρακα διαπιστώθηκε ότι το  απαραίτητο στα Μαθηματικά αυτό ψηφίο χρονολογείται ήδη από τον 3ο ή 4ο αιώνα - περίπου πέντε αιώνες νωρίτερα από ό, τι πίστευαν μέχρι τώρα οι μελετητές .

Διαβάστε περισσότερα: Το μηδέν μεγάλωσε και έγινε 500 ετών

Τα γουρούνια μελλοντικοί δωρητές οργάνων

Η μεταμόσχευση οργάνων από χοίρους σε ανθρώπους είναι πλέον μια πιο κοντινή προοπτική, καθώς Αμερικανοί και Κινέζοι επιστήμονες για πρώτη φορά δημιούργησαν γουρουνάκια που, χάρη στη γενετική τροποποίησή τους με τη μέθοδο ακριβείας CRISPR, είναι απαλλαγμένα από ιούς δυνητικά επικίνδυνους για έναν άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα: Τα γουρούνια μελλοντικοί δωρητές οργάνων

Μελέτη δείχνει οτι τα λιπαρά δίνουν μακροζωία

Ο κύριος συγγραφέας της νέας μελέτης Δρ. Τζον Ράμσεϊ στο εργαστήριο με ένα από τα ποντίκια του πειράματος. Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα του ίδιου και της ομάδας του, μια διατροφή με πολλά λιπαρά χαρίζει μακροζωία.

Ολοένα και περισσότερα ερευνητικά στοιχεία «αθωώνουν» τα λιπαρά στη διατροφή, δείχνοντας ότι όχι μόνο δεν επιβαρύνουν την υγεία, αλλά ότι αντιθέτως μπορεί να συνδέονται με σημαντικά οφέλη για την ποιότητα αλλά και την… ποσότητα της ζωής.

Διαβάστε περισσότερα: Μελέτη δείχνει οτι τα λιπαρά δίνουν μακροζωία

Διαβάστε επίσης

Top