Αρχική arrow Πτηνά arrow Μάϊνα το πουλί που μιλάει

Κοινοποιήστε το στα δίκτυα

Μάϊνα το πουλί που μιλάει

maina

Μάϊνα, το (myna ή mynah) κοινή οναμασία του πτηνού Γκράκουλα.
Γένος στρουθιόμορφων πτηνών της οικογενείας sturnidae, που μοιάζει με κοράκι και είναι γνωστό με την κοινή ονομασία ''κόστυφας που μιλάει'' (αγγλικά myna, γαλλικά mainate). Ονομαστό για τη μίμηση της ανθρώπινης φωνής είναι το είδος G. religiosa της Νοτιοανατολικής Ασίας. Έχει μήκος 25 εκατοστά και το χρώμα του είναι γυαλιστερό μαύρο, με άσπρα σημάδια στα φτερά, κίτρινες σαρκώδεις αποφύσεις στα πλάγια του λαιμού και πορτοκαλιά πόδια και ράμφος. Σε άγρια κατάσταση καγχάζει και στριγγλίζει, στην αιχμαλωσία μαθαίνει να μιμείται την ανθρώπινη φωνή πολύ καλύτερα από τον παπαγάλο. πηγή Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα

Στην Ελλάδα οι μάϊνες είχαν πολύ εμπορικότητα αλλα τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει στο εμπόριο.Ο λόγος που δεν εμπορεύονται πλέον είναι οτι είναι είδος προστατευόμενο και κινδυνεύει να εξαλειφθεί.Ο μόνος τρόπος για να αποκτήστε μία μάίνα είναι να βρείτε κάποιον που την εχει απο παλιά και για τους δικούς του λόγους δεν μπορεί να την εχει αλλο στην κατοχή του, και θέλει να την πουλήσει.Το πτηνό αυτο προέρχεται απο την Ινδία και τη Σιγκάπούρη.
Εάν θέλετε να αγοράσετε η να πουλήσετε μία μάϊνα μπορείτε να το αναφέρετε εδώ στην υποβολή σχολίου.

Δείτε στο βίντεο ενα είδος μάϊνας που μιλάει

2 Σχόλια

mihanolis
Manolis
19 Μάιος 2010, 14:41
Ψάχνω να αγοράσω μια μάϊνα, αλλά θα ήθελα σε νεαρή ηλικία
sakis
Sakis
19 Μάιος 2010, 16:30
Προφανώς θα την θέλεις σε νεαρή ηλικία για να την εκπαιδεύσης την μαινα.Απο οσο ξέρω ομως οι μαινες δεχονται εκπαιδευση σε ολες τις ηλικίες.Επίσης μην ξεχνάς οτι οι μαινες ζουν 200 χρόνια!

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

chat

.

.

.

Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2015 Elxis.org. All rights reserved.
Copyright : Pame.gr   Valid XHTML 1.0 Transitional     Valid CSS!