Αρχική arrow Ελλάδα arrow Ποιοί δικαιούνται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης
Τι θα ψηφίσεις στο Δημοψήφισμα;

Αποτελέσματα

Κοινοποιήστε το στα δίκτυα

Ποιοί δικαιούνται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

epidoma_400

Eιδική πρόσθετη ενίσχυση για επιπλέον 12 μήνες, πέραν της επιδότησης ανεργίας που έχουν ήδη λάβει, θα χορηγείται από την 1η Ιανουαρίου 2014 στους μακροχρόνια ανέργους από 20 μέχρι και 66 ετών με απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η απόφαση έχει σαν στόχο την υποβοήθηση της ένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και  την πρόληψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

"Με αυτή μας την πρωτοβουλία κάνουμε ένα ακόμα βήμα-υλοποιώντας την δέσμευση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού-για ενίσχυση του πλέγματος προστασίας των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της χώρας μας. Στηρίζουμε τους μακροχρόνια ανέργους, με την καθιέρωση ειδικής πρόσθετης ενίσχυσης για άλλους 12 μήνες, πέραν της επιδότησης ανεργίας που έχουν ήδη λάβει. Αυτό το ειδικό επίδομα εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των ανέργων, με το συνδυασμό εισοδηματικών ενισχύσεων και καινοτόμων ενεργητικών προγραμμάτων επανένταξης στην απασχόληση. Οικοδομούμε από την αρχή, αυτή τη φορά σε στέρεες βάσεις και με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας το κοινωνικό πρόσωπο της χώρας μας" τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ύψος του επιδόματος μακροχρονίως ανέργου δεν μπορεί να υπερβεί μηνιαίως το ποσό των 200 ευρώ και καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι παραμένουν άνεργοι και ουδέποτε πέραν των δώδεκα μηνών.

Δικαιούχοι είναι μακροχρόνια άνεργοι που βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από  12 μήνες, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των 10.000 ευρώ. Το όριο του εισοδήματος προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας. Ως ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Η σελίδα με το αυτή όσον αφορά το επίδομα ενημερώνετε συνεχώς...Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ηλιθίους,και λέμε γι αυτούς που κυβερνούν,με αποτέλεσμα να υπάρχει ασάφεια και σύγχυση στον κόσμο!..Δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα,το έχουν μπερδεμένο,για να απογοητεύετε ο κόσμος και να μπορούν να το πάρουν όλο και πιο λίγοι αυτό το επίδομα!!

Μείνετε συντονισμένοι!

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

chat

.

.

.

Chat χωρίς πριβέ

Chat χωρίς πριβέ

Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2015 Elxis.org. All rights reserved.
Copyright : Pame.gr   Valid XHTML 1.0 Transitional     Valid CSS!