Αρχική arrow Σελίδες χρηστών

Κοινοποιήστε το στα δίκτυα

Just_me

Χαμογελάτε ! Κάνεις τους άλλους να ανησυχούν!!!

Xristodoulos Xiros

Share via email, networking sites and bookmark using any service!
Παρά-πλανηθέντες ΥπουργοίΧριστόδουλος Ξηρός

Σύμφωνα με το εγκυρότατον λεξικόν του κ. Μπαμπουϊνιώτη η ως άνω λέξις είναι σύνθετος και αποτελείται από τας επιμέρους παρά και πλάνη.

Παρά: τουρκική λέξις, το ευτελές νόμισμα, υποδιαίρεσις του γροσίου 1 γρόσι = 40 παράδες, χρησιμεύει για να δηλώσει το χρηματισμόν, π.χ. μπιρ παρά = ο ευτελώς χρηματιζόμενος, παρά με ουρά = ο υπουργός, δικαστής, μεγαλοδημοσιογράφος κ.λ.π.

Πλάνη: πάντα κατά τον κύριο καθηγητή, διαθέτει τρεις έννοιας ήτοι:

Α) ξυλουργική πλάνη, το γνωστό μας ροκάνι

Β) δικαστική πλάνη, ευρύτατα διαδεδομένη, έχουσα μάλιστα και αυτή άμεση σχέση με τον παρά, ήτοι έλλειψη παρά = βαρύτατη καταδίκη, περίσσεια παρά = ταχύτατη απαλλαγή, εξ ού και παρα-δικαστικόν και

Γ) υπουργική πλάνη (βλέπε λεξικόν του Αρείου Πάγου – εκδόσεις Σανιδά!).

Παρα-πλανηθέντες λοιπόν υπουργοί – πρωθυπουργοί και λοιπά λαμόγια διαπίστωσαν ξαφνικά ότι ο λαός έχει κουραστεί με τη σκανδαλολογία και έδρασαν ακαριαία. Μαύρα μεσάνυχτα έφεραν πίσω στο προεδρικό μέγαρο τον Παπούλια να υπογράψει το διάταγμα κλεισίματος της Βουλής, αυτό που έμεινε γνωστό ως διάταγμα της αναξυρίδος (pizamas εις την Περσικήν), βάζοντας τέλος σ’ αυτήν τη γάγγραινα.

Ο λαός γνωρίζει πολύ καλά φυσικά ότι και με ανοιχτή τη Βουλή, τα περισσότερα σκάνδαλα δεν έφτασαν ποτέ ή έφτασαν μετ’ εμποδίων –τρικλοποδιές Σανιδά, παραιτήσεις εισαγγελέων κ.α. – και κουράζονταν να τα εξιχνιάσουν ένα ένα όπως π.χ. Βουτοπέδιον, Παυλίδης, βάζοντας όμως λουκέτο, απαλλάχθηκαν μονοκονδυλιά, όλοι μαζί δια της παραγραφής.

Παρά τις απεγνωσμένες και άγαρμπες προσπάθειες κουκουλώματος, το νυχτερινό κλείσιμο της Βουλής δηλώνει ασφαλώς τον πανικό και το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η συμμορία των τεσσάρων (Κυβέρνηση, Βουλή, δικαστές, ΜΜΕ).

Ο μεγάλος κερδισμένος αυτής της σκοτεινής, στην κυριολεξία υπόθεσης, είναι πάντα ο λαός διότι, όπως πληροφορούμαστε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και από τους διάφορους γυμνοσάλιαγκες της «ενημέρωσης» και λοιπούς αυλοκόλακες: «είναι καιρός να σταματήσει η σκανδαλολογία» και «αφού έχει αναλάβει η δικαιοσύνη, τι θέλουν» ή «κάποτε πρέπει επιτέλους να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου».

Και πράγματι εν μία νυκτί (!) άλλαξε άρδην η πολιτική επικαιρότητα και όλοι, Κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΑ –μέσα μαζικής αποβλάκωσης- ασχολούνται πλέον μόνο με τα ουσιώδη.

Δημοσκοπήσεις, ευρωψηφοδέλτια, «μονομαχίες» των πολιτικών αρχηγών, η βαρβαρότητα της Ν.Δ., τα παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ (ή αντιστρόφως, μου διαφεύγει), έχουν γίνει αντικείμενο πολύωρων ή πολυσέλιδων ενδελεχών αναλύσεων! Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, αυτά και μόνο ενδιαφέρουν το λαό, που δεν του καίγεται καρφί φυσικά για την κατάρρευση της οικονομίας, για την κατεδάφιση των εργασιακών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την ανεργία, τη φτώχεια, τις κατασχέσεις, ούτε καν για τα εθνικά θέματα.

Ας παρακολουθήσουμε και εμείς την επικαιρότητα μ.λ.β. (μετά λουκέτο Βουλής), χωρίς ή με ελάχιστα σχόλια:

-      Δημοσκοπήσεις. Η μεγάλη σκοτούρα του λαού, ποιος δηλαδή είναι ο καταλληλότερος να ληστεύει τα ταμεία, να καταπατεί, καίει, πνίγει, φορολογεί, λαδώνεται, κουκουλώνει κ.λ.π.

-      Ευρωψηφοδέλτια, όπου μαθαίνουμε ότι η Κούτσικου και ο Μεγαλούτσικος θα παραμείνουν οπωσδήποτε επί 5 χρόνια στην Ευρωβουλή, αφού δεσμεύτηκαν δημοσίως! Δηλαδή εκτός του ότι δεν κλέβουν οι πολιτικοί, ούτε ψέματα λένε, ιδίως προεκλογικά!

-      Υπάρχει επίσης ενημέρωση νυχθημερόν για τις αέναες κονταρομαχίες των δύο μονομάχων για τις ανταλλαγές (άσφαιρων) πυρών – βάρβαροι είσθε και φαίνεσθε, προσπαθούν να καλύψουν την πλήρη έλλειψη πολιτικού προγράμματος, ασχολούμενοι με το τι νόημα έχουν τα παπαγαλάκια και άλλες απίστευτες ανοησίες.

-      Καραμανλής. «Να συμφωνήσουμε όλοι να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών». Γιατί άραγε αφού όπως διαπίστωσε η Βουλή και η Δικαιοσύνη (και συμφωνούν και τα ΜΜΕ) δεν υπάρχουν ευθύνες υπουργών. Εδώ δεν θα κρατηθώ! Αλήθεια πόσα αποθέματα γαϊδουριάς πρέπει να έχει κάποιος, τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει από τη διαφθορά και τη σήψη, να βγαίνει και να κάνει κηρύγματα ήθους και διαφάνειας!!! Και καλά, αυτοί φοίτησαν στη σχολή της ΟΝΕΔ (εκ του όνος = γάιδαρος) οι άλλοι του ΠΑΣΟΚ θα πήγαν μάλλον σε κανένα νυχτερινό. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε και τις ενστάσεις των διάφορων πρετεντρέμηδων, που όπως μας ενημερώνουν, ο νόμος περί ακαριαίας παραγραφής «δεν μπορεί να αλλάξει γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό», ενώ το να κλέβουν και να λαδώνονται οι πολιτικοί και να παραμένουν προκλητικά ατιμώρητοι είναι φυσικά συνταγματικό!

Και είχαμε μείνει, παρά τους ευσεβείς πόθους και τις φιλότιμες προσπάθειες της συμμορίας των τεσσάρων, στα σκάνδαλα που επανακάμπτουν καθημερινά. Έτσι έχουμε:

-      Βουτοπέδιον 2ος γύρος, όπου όπως μαθαίνουμε θα δικαστούν διάφοροι διοικητικοί υπάλληλοι, πιθανόν και ο Εφραίμ (για απρέπεια προφανώς), αφού οι παρα-πλανηθέντες υπουργοί δεν είχαν ιδέα. Άραγε ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα, οι λογιστές; (και οι ηγουμένοι;)

-      Φαυλίδης Νο 2 όπου δεν χρειάζεται να κρύβει τους βουλευτές της η Ν.Δ., ούτε να ψηφίζουν κατά συνείδηση (!), παρεγράφη νύκτωρ;

-      ΖΙΜΕΝΣ (γερμανιστί ΜΙΖΕΝΣ). Και  εδώ θα πρέπει να μας εξηγήσει η Κυβέρνηση, αλλά και η δικαιοσύνη, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν «κακούργοι» που λάδωναν τους πάντες, Κυβέρνηση, αντιπολίτευση κ.λ.π., αλλά δεν υπάρχουν πολιτικοί – αποδέκτες του λαδώματος, πού πήγαν τα λεφτά κ. Σημίτη, Καραμάν-Αλή, Παπανδρέου κ.λ.π.; Άσε που και να υπήρχαν, έτσι κι αλλιώς έχουν απαλλαχθεί δια της ολικής παραγραφής της 8ης Μαΐου (διάταγμα της πυτζάμας). Στην υπόθεση αυτή ξεχύνεται όλη η βρώμα και δυσωδία του πολιτικού κόσμου και των στυλοβατών του συνάμα. Άκρως ενδιαφέρουσα είναι επίσης και η «απόδραση» του επί 2 χρόνια κατηγορούμενου για κακουργήματα – δωροδοκία (ρουσφέτι), ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτες, Χριστοφοράκου. Όπως δήλωσαν οι δικαστικοί και δημοσιογράφοι «έπεσαν από τα σύννεφα». Εγώ προσωπικά τους πιστεύω!

Ας δούμε όμως άλλη μία παράμετρο αυτής της άθλιας ιστορίας, που αποδεικνύει, ότι εκτός από το χοντρό πακέτο που ενθυλάκωσε η πολιτική αλήτ της χώρας, δεν λέει όχι ούτε και στα ολίγα.

-      Μέχρι και την Ευρυτανία έφθασαν τα πλυντήρια, τα μίξερ, χαλιά, κιλίμια κ.λ.π., που χάριζε η ΖΙΜΕΝΣ στα αχόρταγα αρπακτικά, καθώς και στις θυγατέρες και τους κανακάρηδές τους (Άκης Τζοχατζόπουλος, θυγάτηρ Αρετή, Θεοδώρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη, Κυριάκος Μητσοτάκης –σόι το βασίλειο-  κ.ο.κ).

Απ’ ό,τι φαίνεται οι πολιτικοί μας κατάγονται όλοι από το ίδιο χωριό, αυτό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο θέατρο της Επιδαύρου, το Λιγουριό. (εξαιρείται ο κ. Παπαληγούρας φυσικά). Έτσι εξηγείται γιατί στα εγκαίνια του καινούργιου δρόμου που συνδέει το Ναύπλιο με την πατρίδα τους το Λιγουριό, παρεβρέθησαν ο πρωθυπουργός Καραμάν-Αλής, ο Φαυλόπουλος, ο Φαυλίδης, ο Σκανδαλάκης, ο Σκανδαλίδης, εκπρόσωποι λοιπών κομμάτων, ηγουμένων κ.λ.π.λ. (και λοιπών Λαμογιών).

Μετά τον εγκαινιασμό της νέας αυτής Ιεράς Οδού, σύσσωμη η πομπή των Παναθλίων κατευθύνθηκε στο θέατρο της Επιδαύρου, όπου παρακολούθησαν συναυλία Άρπας.

Χριστόδουλος Ξηρός

21-5-2009

Φυλακές Κορυδαλλού

Ειδική Πτέρυγα Απομόνωσης

« Προηγούμενα
Seismoi kai zoa

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Για να σχολιάσετε πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.

chat

Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2015 Elxis.org. All rights reserved.
Copyright : Pame.gr   Valid XHTML 1.0 Transitional     Valid CSS!